Reforme, razvoj i performanse bankarskog sektora Srbije

Ostojić, Ivana and Petrović, Predrag (2017) Reforme, razvoj i performanse bankarskog sektora Srbije. In: Svet i Srbija : izazovi i iskušenja. Institut društvenih nauka, Beograd, pp. 175-193. ISBN 978-86-7093-197-8 (broš.)

[img] Text
IOstojic_PPetrovic_Svet_i_Srbija.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (241kB)

Abstract

U radu će biti analiziran bankarski sektor Srbije. Analiza se odnosi na ključne događaje u bankarskom sektoru Srbije od devedesetih godina dvadesetog veka do danas, a koja se tiču privatizacije i restrukturiranja bankarskog sektora Srbije. Pažnja će biti posvećena i analizi efekata ulaska stranih banaka na finansijsko tržište Srbije i biće analizirane prednosti i nedostaci vlasničke transformacije bankarskog sektora Srbije. Osvrnućemo se i na performanse bankarskog sektora Srbije kroz prezentovanje osnovnih parametara koji se tiču profitabilnosti bankarskog sektora. Izvršiće se klasifikacija banaka prema kriterijumu bilansne aktive, biće i analiziran stepen koncentracije i konkurencije u bankarskom sektoru Srbije i date preporuke za dalje pravce razvoja ovog sektora.

Item Type: Book Section
Uncontrolled Keywords: bankarski sektor Srbije, razvoj, strane banke, koncentracija, kapital, kamatne stope Serbian banking sector, development, foreign banks, concentracion, equity, interest rates
Institutional centre: Centre for economic research
Depositing User: Vesna Jovanović
Date Deposited: 28 Feb 2019 19:55
Last Modified: 28 Feb 2019 19:55
URI: http://iriss.idn.org.rs/id/eprint/71

Actions (login required)

View Item View Item