Predstave o Evropskoj uniji i Rusiji u javnosti Srbije : javno mnjenje Srbije 2018 – JMS 2018

Todosijević, Bojan, ed. (2021) Predstave o Evropskoj uniji i Rusiji u javnosti Srbije : javno mnjenje Srbije 2018 – JMS 2018. Edicija Istraživanja . Institut društvenih nauka, Beograd. ISBN 978-86-7093-250-0

[img] Text
Predstave_o_Evropskoj_uniji_i_Rusiji_u_javnosti_Srbije.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Tokom 2018. godine Centar za politikološka istraživanja i javno mnjenje Instituta društvenih nauka sproveo je istraživanje javnog mnjenja Srbije na temu stavova građana prema spoljnoj politici Srbije. U fokusu su se našle prvenstveno percepcije odnosa Srbije sa Evropskom unijom (EU) i sa Rusijom, u sferama od ekonomije do statusa Kosova i Metohije, a imajući u vidu veliki značaj koji EU i Rusija imaju za položaj i politiku Srbije. Interdisciplinarni tim prevashodno mladih istraživačica i istraživača se opredelio za pristup navedenoj temi iz više teorijskih i metodoloških perspektiva, sa ciljem da se stekne obuhvatnija slika o percepciji međunarodne politike kod građana Srbije i njihovih preferencija, kako u deskriptivnom smislu, tako i u pogledu povezanosti različitih aspekata tog fenomena.

Item Type: Book
Uncontrolled Keywords: internet istraživanje, ideologija, stavovi, analiza sadržaja, javno mnjenje Srbije, spoljna politika, stavovi građana, političke elite, Srbija, Rusija, Evropska unija, evropske integracije, internet research, ideology, attitudes, content analysis, Serbian public opinion, foreign policy, citizens’ attitudes, political elites, Serbia, Russia, European Union, European integrations.
Institutional centre: Centre for political research and public opinion
Depositing User: Vesna Jovanović
Date Deposited: 07 Feb 2022 21:06
Last Modified: 07 Feb 2022 21:06
URI: http://iriss.idn.org.rs/id/eprint/742

Actions (login required)

View Item View Item