Poruke Evrope koje nismo čuli

Mršević, Zorica (2011) Poruke Evrope koje nismo čuli. In: Balkan i EU. Centar za ekonomska istraživanja Instituta društvenih nauka, Beograd, pp. 103-111. ISBN 978-86-7093-137-4

[img] Text
ZMrsevic_Balkan_i_EU_2011.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (201kB)

Abstract

Tekst sadrži prezentaciju i analizu vrednosti Evropske unije koje se odnose na rodnu ravnopravnost i prava osoba sa invaliditetom. Pažnja je poklonjena najnovijim dokumentima i događajima iz 2010 godine vezanim za ove dve oblasti kojima medijska i politička javnost nije poklonila nikakvu pažnju. Selektivni pristup evrointegracijskim prioritetima uz totalno ignorisanje gotovo svega drugog sigurno nije najbolji način razumevanja šta članstvo u toj organizaciji stvarno znači. Kao da pitanja rodne ravnopravnosti prava osoba sa invaliditetom uostalom nisu pre svega nama samima važna, kao da je to nešto na šta na silu treba spolja da budemo uterivani.

Item Type: Book Section
Uncontrolled Keywords: evrointegracijski principi, rodna ravnopravnost, prava osoba sa invaliditetom, odsustvo u medijskoj i političkoj javnosti, principles of EU integration, gender equality, rights of people with disabilities, lack in media and political publicity.
Institutional centre: Centre for legal research
Depositing User: Vesna Jovanović
Date Deposited: 13 May 2022 12:45
Last Modified: 13 May 2022 12:45
URI: http://iriss.idn.org.rs/id/eprint/898

Actions (login required)

View Item View Item